top of page

Aamurutiinit


Saan monesti kysymyksiä aamurutiineistani ja kuinka aloitan aamuni. Rakastan aamuja ja rakastan rutiineja ja rituaaleja joten aamuni ovat minulle hyvin tärkeitä ja isossa osassa hyvinvointiani.

Minua instagramissa seuraavat tietävät että otan aamulla kehon nesteytyksen tosissani ja se on minulle asia josta en jousta. Kehomme ovat yön jäljiltä nesteytyksen tarpeessa ja tarvitsemme enemmän nestettä kun vain sen kuuluisan yhden lasillisen vettä. Tai pahin skenaario on tietysti se, että heti herättyään aloittaa aamun kahvilla. Joten nesteytys on isossa roolissa heti aamulla herättyäni.

Omasta kahvifilosofiastani ja tavastani juoda kahvia jotta se tukisi omaa hyvinvointia pääsee lukemaan enemmän Le Self Care Clubin puolella.


Aamurutiinini ovat myös hyvin selkeät ja rakastan niitä. Herään yleensä aina hyvillä mielin aamulla koska odotan aamurutiinejani ja tiedän että ne saavat minut voimaan hyvin vaikka yö olisikin ollut huono lasten heräilyjen vuoksi.

Herään aina ennen kahdeksaa koska tutkitusti se on meidän luonnollisen rytmin kannalta paras aika herätä. Käytännössä herään arkisin 6-7 välillä, silloin kun joku lapsista herää.


Herättyäni puhdistan ihan ensimmäisenä kieleni kielenkaapimella. Sen jälkeen harjaan hampaani ja teen aamuliikkeeni jotka herättelevät kehoa ja lymfakiertoa luonnollisesti. Saatan myös pomppia hetken trampoliinilla. Nautin myös ulkona luonnonvalosta 5-10 minuttia heti herättyäni.


Ihan ensimmäisenä juon ison kupin yrttiteetä, tämä siitä syystä että lämmin yrttijuoma auttaa meidän lymfakiertoa toimimaan paremmin. Aamurutiinini muutenkin keskittyvät hyvin pitkälti kehon lempeään herättelyyn ja lymfakierron käynnistämiseen jolla on iso merkitys meidän yleiseen hyvinvointiin ja terveyteen.

Yrttiteen jälkeen juon ison lasin huoneenlämpöistä sitruunavettä ja sen kanssa otan maitohappobakteerin.(Maitohappobakteeria kannattaa vaihdella säännöllisesti, suolisto mikrobit tykkäävät vaihtelusta) Sen jälkeen juon vielä ison lasillisen viherjuomaa. Tämä jauhe on super herkullinen ja maistuu tosiaan mintulta eli on ihanan raikas.


Kehon riittävän nesteytyksen jälkeen juon aamukahvini kera aamiaisen. Pidän yleensä huolen että olen paastonut yön jäljiltä vähintään sen 12h sillä meidän suolistomme nauttii levosta ja yleisesti keholleni tekee hyvää pieni luontainen paastoaminen.


Aamurutiinit ovat todella henkilökohtaisia asioita ja kukin tekee ne tyylillään. Monesti autan asiakkaitani löytämään juuri heille ja heidän elämäntyyliinsä ne parhaiten sopivat rutiinit. Meitä ei ole kahta samanlaista ja suoraan ei kannata kopioida toisen tyyliä:) Mutta toivottavasti joku sai tästä postauksesta edes jotain inspiraatiota omaan aamuunsa!Postaus sisältää kaupallisia linkkejä. Koodilla `"jennajuulia10" saatte 10% alennusta Pur-kaupan valikoimista. (poislukien Esse& Woiman kivi)

bottom of page