top of page

Infrapunasauna

Olen tutustunut infrapunasaunaan ensimmäisen kerran 15 vuotta sitten ja minulla on myös aikoinaan ollut infrapunamakuupussi josta tykkäsin ihan hirveän paljon. Nyt jokin aika sitten hankin kotiin kannettavan infrapunasaunan Lifen valikoimista ja olen aivan koukussa siihen taas!

Infrapunasaunaa ei suositella käytettäväksi raskaana tai imettäessä joten minulla on ollut tässä tosi pitkä tauko (7 vuotta tarkalleen) jolloin en ole voinut infrapuna saunaa käyttää.


Mikä sitten on infrapunasaunan ja normaali saunan ero?


Itse rakastan molempia saunoja ja saunon myös säännöllisesti normaalisaunassa. Normaali sauna on itselleni enemmän meditatiivinen ja rauhallinen kokemus jossa loikoilen omien ajatusteni kanssa, infrapunasaunassa sen sijaan olen yleensä tehokas ja teen töitä samalla kun hikoilen. Infrapunasaunassa käyn myös monesti aamulla tai päivällä, normi sauna on enemmänkin tarkoitettu niihin rentouttaviin viikonloppuiltoihin. Infrapunasaunasta huomaan myös enemmän positiivisia vaikutuksia ulkonäkööni kuten nesteturvotuksen väheneminen ja hehkuvampi iho.


Infrapunasaunan lämpötila on matalampi kuin normaali saunan, yleensä infrapunasaunan lämpötila on 50-65 asteen välillä. Infrapuna tarkoittaa syvälämpöä joka on aaltopituudeltaan samaa jota saadaan mm. auringon lämmönsäteilyssä (ilman haitallista säteilyä). Lämpösäteilyt aiheuttavat kehon lämpenemisen mutta voimakas infrapunasäteily hikoiluttaa perinteistä saunaa nopeammin ja runsaammin. Jo alle 10 minuutin infrapunasaunomisen jälkeen keho alkaa hikoilla voimakkaasti. Infrapunasaunassa myös pystyy olemaan pidempään kuin normaalissa saunassa matalamman lämpötilan vuoksi, mutta kuitenkin max 45 min. Saunomisen aikana ja sen jälkeen pitää juoda nesteitä riittävästi, itse tykkään juoda myös elektrolyyttejä veden joukossa, nämä Noshtin poretabletit ovat omia suosikkejani.


Infrapunasaunan väitettyjä hyötyjä:


- parempi unenlaatu

- rentouttaa kehoa mutta myös virkistää (suositellaan monesti kroonisesti väsymyksestä kärsiville)

- poistaa kehosta kuona-aineita hikoilun kautta

- painon pudotus/ turvotuksen väheneminen kehossa

- auttaa lihaksia palautumaan treenistä

- voi auttaa nivelsärkyihin

- puhtaampi ja hehkuvampi iho

- parantaa verenkiertoa

- voi vähentää selluliittiäKuinka minä käytän infrapuna saunaa?


Saunon 30-45 minuuttia kerrallaan ja yleensä käytän infrapuna saunaa 3-4 kertaa viikossa. Ennen saunaa kuivaharjaan ihon (avaa lymfakiertoa ja voi edistää kuonan poistumista) ja samalla kun olen saunassa niin juon runsaasti vettä. Saunan jälkeen peseydyn samantien kylmässä suihkussa jossa yritän olla 3 minuuttia jotta saan myös kylmän veden hyödyt. En tykkää kylmästä vedestä mutta infrapunasaunomisen myötä olen oppinut nauttimaan myös kylmäsuihkuista ja paras tapa minulle onkin yhdistää kylmä/kuuma terapia.


Nautin hikoilusta suunnattomasti mutta en rakasta hikiliikuntaa (kuten juoksu tai hiit-treeni) joten infrapunasauna on minulle helppo ja luonnollinen vaihtoehto hikoilla säännöllisesti. (Ja energiatehokkaammin kuin perus sähkösauna)


Minulla on Lifesta hankittu Radiant Health infrapuna sauna ja olen ollut siihen äärimmäisen tyytyväinen. Helppo käyttää ja saunassa on todella miellyttävä istua. Yleensä teen samalla töitä tai luen kirjaa.

Minulle suurimmat hyödyt ovat olleet ihon kunnon parantuminen ja sen heleytyminen. Lisäksi huomaan että erityisesti keskivartalon turvotus vähenee aina kun saunon eli nesteturvotus häviää saunomisen myötä.


Oletteko te testanneet infrapunasaunaa tai haluaisitteko testata?


*postaus sisältää kaupallisia linkkejä.

bottom of page